Vår første adventsgave til alle dere som skal på HEIM Festival 2018 er Rohey!

Bandet ROHEY har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjanger-grenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut.

Foto: Signe Fuglested Luksengard

Musikken har en old-school vibe, men er på samme tid forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groover og smakfulle detaljer. Sammen er bandet gjennomført underholdende, virtuost, intelligent og på samme tid tilgjengelig for publikum.

Etter utgivelsen av deres debutalbum "A Million Things" på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har ROHEY blitt mottatt med strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen hvor de har blitt utnevnt til Norges nye neo-soul/jazz-håp. De har også blitt løftet fram internasjonalt av Englands største jazzmagasin Jazzwise, og de ikoniske radiovertene Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6.

"Rohey's presence was clear. All eyes were on her and all ears were on the band. Somehow, this felt old school. A throwback to the days of a dynamic band with an engaging singer. Especially young people should take note of this. Music is alive outside the internet and Rohey are keeping it real."

- Andy Collins, Scandinavian Soul