Adventskalenderen vår ruller og går, neste ut er det Trondheimsbaserte rockebandet Frances Wave!

Lyden av Frances Wave kan minne om lydbildet til Kasabian og drivet til Queens of the Stone Age. Mikset i hop med originalitet, åpenbar spilleglede og et herlig samspilt komp, har Frances Wave trykket rockesjangeren til sitt bryst. Bandet har spilt på både by:Larm og Trondheim Calling de siste årene, i tillegg til nominasjon til Årets Urørt og mottakelse av Forbildeprisen etter å kun ha sluppet én singel - låten «Black Star», en kruttønne av fengende poprock svevende over et tjukt teppe av ørkenrock. Singelen gav dem en langvarig listeplass på P3 samt andre radiostasjoner og en overraskende pågang hos strømmetjenester.

Bandet har på kort tid tiltrukket seg flere prominente rockeband og fått internasjonal oppmerksomhet. De har blitt trukket frem som noe av det mest spennende innen skandinavisk musikk av det britiske musikkmagasinet NME og har blant annet vært med på flere av Spidergawd sine spillejobber i Norge.

Debutalbumet er ferdig innspilt og er rett rundt hjørnet!

«Frances Wave er noe så sjeldent som et norsk rockeband som maler frem storslått ørkenrock med luftige riff og et bunnsolid komp. «Black Star» er rock. Og er du fan av Queens of the Stone Age eller The Black Keys, har du fått deg et nytt norsk favorittband.» - NRK P3