Aktiviteter på HEIM

ÅPEN GÅRD HOS HANNE OG BJØRN

Som festivalgård finner du ikke alle typer gårdsdyr på Brevika. Det gjør du derimot på nabogården Bjørnehiet! Griser, gjess, sau, geit, hest, haner, høner og kanskje også vafler er bare noe av det du kan finne her. Ta føttene fatt og spaser derfor bort til Bjørnehiet for kos og klapping.

Åpningstider:

Fredag: 11:00-15:00

Lørdag: 11:00-15:00

Denne aktiviteten krever ingen påmelding.

ZENIT YOGA

Zenit Yoga stiller med dyktige instruktører på HEIM og tilbyr yogaklasser ute i den vakre naturen med åpent nivå hvor kombinasjoner av styrke, smidighet og balanse står i fokus, sammen med pust og avspenning.

Oppmøte ved infoteltet:

Fredag: 11:30

Lørdag: 12:30

NB! Klær som ikke hemmer bevegelse er en fordel. Det samme med yogamatte. Dersom du ikke har en yogamatte kan det være greit med et pledd eller lignende som du kan legge på bakken.

FOOD STUDIO

Det ureiste ugraset - hva smaker det egentlig? Lakris? løk? Bittert, surt, søtt? Et enormt mangfold av planter er spiselige, og mange av dem finner du i byen. Bli med Food Studio på oppdagelsesferd og se hvordan ugras også kan være gratis, god og næringsrik mat. Sammen smaker vi oss gjennom gull og grønne fortauskanter, og opplever en mystisk og gavmild natur.

Oppmøte ved infoteltet:

Lørdag klokken 12:00

LAG DET SJÆL MED SPIRE

Vil du lære hvordan du enkelt kan lage deodorant og fuktighetskrem av produkter du selv har kjøpt inn og vet hvor kommer fra? Spire stiller med alt som trengs av utstyr og ingredienser, og har med et utvalg av dufter slik at vi skal finne noe til enhver nese! Bli med å gjør noe som er bra for miljøet, for deg selv, og for lommeboken.

Oppmøte i Litteraturlåven:

Fredag klokken 10:00

NB! Dersom du har noen allergier, ta gjerne kontakt på forhånd!

HEIMS UTELEKER

Du kjenner kanskje til kubb, men har du hørt om skråvvå? I infoteltet finner du til enhver tid utstyr til utendørsaktiviteter og annet gøy som du og flere kan more deg med på dagtid. På området er det rikelig med plass til å slå seg løs og det er også muligheter for å benytte seg av fotball- eller sandvolleyballbanene som ligger et steinkast unna gården.

LÆR Å SEILE

I samarbeid med Wiggo Larsen, Røde Kors og Fosen Folkehøgskole tilbyr vi seilekurs med tradisjonsrike åfjordsbåter bygd i kommunen. Wiggo og mannskapet tar med seg båtene “FRI” og “Thorvald Haraldsen”. Slik kan du lære deg å seile som en ekte lofotfisker!

Oppmøte i Dovrehallen:

Fredag klokken 11:00 og 13:00

Lørdag klokken 11:00 og 13:00

NB! Ute på sjøen kan det være godt med vind. Kle deg derfor etter været, og husk solkrem!

FLØRTING I FJØSET

Er du singel og på leting? Savner du ei hånd å holde? Eller har du kanskje bare glemt teltet hjemme? Flørting i fjøset kan potensielt løse alle disse problemene. Pugg derfor dine beste replikker, tygg en Fisherman’s Friend og meld deg på denne uformelle speed-datingseansen.

Oppmøte i Litteraturlåven:

Torsdag klokken 19:00

LÆR Å MELKE EI KU

Finn frem din indre bonde, og lær deg å melke ei ku! NB! Når det kommer til gårdsdyr og håndtering av disse tar vi hygiene og dyrets velferd på alvor. Denne aktiviteten er derfor kun for et begrenset antall deltakere. Her lønner det seg med andre ord å være kjapp på avtrekkeren når påmeldingsportalen åpner den 20. juli.

Oppmøte ved infoteltet:

Lørdag klokken 14:00

PRISLØS: VINTAGEMARKED

Prisløs er et gjenbrukskollektiv som håndplukker vintage og secondhand av god kvalitet. Vi leter i alle verdens land, blant annet har vi hentet hjem klær fra Argentina, Sør-Afrika, England og Portugal. Plaggene er fra mange ulike tidsperioder og passer alle kjønn. Vi ønsker å sette fokus på bærekraftig shopping, holdbarhet og gjenbruksmote.

CREATIVE MORNINGS: SUMMER EDITION

CreativeMornings er et globalt fellesskap av kreative aktører, med en gratis månedlig frokostforelesning arrangert i mer enn 180 byer verden over. Vi er stolte av å annonsere at de vil holde sin aller første festivalutgave her på HEIM. Det globale temaet er intuisjon, og den som skal tale er ingen andre enn vår festivalsjef, Eirik Brevik. Eirik vil dele historien om HEIM, så hvis du ønsker å lære om hvordan festivalen er og hvordan den ble til, er dette din sjanse. Bli med oss i litteraturlåven.

Tid: Lørdag 11:00
Sted: Litteraturlåven

FJELLTUR TIL BLÅHEIA OG SØRVIKKLUMPEN

Fredag 11:00 starter vi fra Fagerdalen, går opp via Danielsætra til Blåheia, så tilbake mot Sørvikklumpen . Går ned via Trolldalen og tilbake til Fagerdalen. Mye flott utsikt, og en del histore er med på turen. Turen tar 4-5 timer. Vi legger opp til et tempo der vi går sammen. Instruktører vil sørge for at alle kommer seg med. Vi anbefaler at dere kler dere etter været og har godt skotøy. Det blir lagt inn grilling på toppen hvor vi stiller med pølser.

Oppmøte: Fredag 10:45

Sted: Fotballbanen

FJELLTUR TIL NORDLAUGEN OG NEBBESHEIA

Lørdagen klokken 11:00 går turen fra Sørvikvatne, oppover Gurulia, via Nebbestjønnen opp til Nordlaugen og opp på Nebbesheia. Denne dagen blir det god utsikt, muligheter for å bade og mulighet til å svette av seg nattens synder. Vi legger opp til et tempo der vi går sammen. Instruktører vil sørge for at alle kommer seg med. Vi anbefaler at dere kler dere etter været og har godt skotøy. Det blir lagt inn grilling på toppen hvor vi stiller med pølser.

Oppmøte: Lørdag 10:45

Sted: Fotballbanen

SPIRE PRESENTERER: UOFFISIELT NM I PLOGGING

Har du fått med deg den den nye trenden hvor jogging og søppelplukking kombineres? Kanskje er du allerede en erfaren plogger? Hvis ikke kan det jo hende du har et skjult talent? Uansett, under HEIM har du muligheten til å bli med på NM i plogging! Reglene er enkle. Alle starter på likt, den som kommer tilbake til mål med mest søppel innen en halvtime blir altså norgesmester i plogging! Knytt skoene, ta fatt i søppelposen og aktiver konkurranseinstinktet. Og ja, vinner du ikke, så har du ihvertfall gjort en god innsats for miljøet.

Tid: Lørdag 15:00
Sted: Infoteltet

BADING I FJÆRA

Trøndelagskysten er kanskje ikke kjent for de flotteste strendene, men strender, det har vi! Pakk dine badeklær, og ta deg en forfriskende dukkert når du selv måtte ønske.

Obs! Bading er kun tillatt på anviste områder.

 

 

Her kan du reservere plass på aktivitetene som krever påmelding.